maanantai 10. huhtikuuta 2017

Makeita vapaita

Ihanat ja kauniit kevätpäivät ovat houkutelleet ulos keittiöstä, mutta aina sitä vähän ehtii.

Viime viikonloppuna kylässä oli harvinaisen ihana vieras ja tietysti näin harvinaista tapahtumaa piti jotenki juhlistaa. Eli New York -tyylinen brunssi lohibageleineen ja tuorepuristettuine mehuineen kasvonaamioita unohtamatta. 


Bagelit oli nyt ihan kaupasta ostettuja. Täytteeksi perinteisesti tuorejuustoa, suolalohta, kapriksia, kurkkua ja salaattia.



Kokeilussa on ollut myös suklaamunan valaminen ilmapallon avulla sekä valkosuklaatryffelikakun teko.



Ei taida musta tulla suklaamunan valajaa.


Valkosuklaatryffelikakku oli liian makeaa omaan makuun, mutta täytteen koostumus oli suuta hivelevän pehmeä.


Tryffelikakku

Pohja:

2 kananmunaa
50 g sokeria
50 g jauhoja
50 g sulatettua valkosuklaata

Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja sulatettu suklaa. Kaada voideltuun vuokaan ja paista 180 sateisessa uunissa 25 min.

Tryffelipäällyste

3dl kuohukermaa
350g valkosuklaata
250 g maitorahkaa

Kiehauta kerma kattilassa koko ajan hämmentäen. Ota kattila levyltä ja lisää valkosuklaa palasina. Sekoita kunnes suklaa on kokonaan sulanut joukkoon. Lisää rahka ja sekoita. Kaada täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä kylmässä. Hunnuta kaakaojauheella.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti