Tein normaalin gluteenittoman kakkupohjan:
5 munaa
1,5 dl sokeria
2,5 dl gluuteenitonta jauhoseosta
1tl leivinjauhetta
175 asteisessa uunissa n 40 min.
Jos haluaa makeamman pohjan voi kokeilla seuraavaa ja itse taikinaan tulee Pina Coladaa, mutta koska tein kakun gluteenittomana ja laktoosittomana niin tämä jäi vielä kokeilematta joten en voi vielä sanoa kyseisen reseptin toimivuudesta.
6 kananmunaa
3 dl sokeria
100 g valkosuklaata rouhittuna
100 g voita sulatettuna
1 dl Pina Coladaa
4 tl leivinjauhetta
6 dl venhäjauhoja
1. Vaahdota sokeri ja kananmunat vaahdoksi.
2. Lisää taikinaan valkosuklaarouhe ja sula voi
3. Sekä Pina Colada
4. Sekoita lopuksi joukkoon vehnäjauhot joihin on sekoitettu leivinajuhe
5. Paista 175 asteisessa uunissa n. 60 min.
Täytteeseen laitoin tuoretta ananasta paloiteltuna sekä kookoshiutaleita, että kermavaahtoa. Kakun kostukkeeksi sekoitin Malibun kookosrommia kookosmaitoon ja siihen ripaus vaniljasokeria. Määrät riippuvat täysin omista mieltymyksistä ja siitä kuinka korkealle lomafiilikseen haluaa kakulla päästä :) Päällä kermavaahtoa, kookoshiutaleita ja cocktailkirsikoita
Viime viikolla vietettiin naistenpäivää ja mielessäni on ollut tehdä Bebe -leivoksia pidemmän aikaa ja leivokset olisivat saaneet täydellisen tekosyyn siitä. Noh täytyi tyytyä naistenpäivänä täydellisesti paistettuun pihviin sekä australialaiseen punaviiniin.
Bebe -projekti on päättynyt useamman kerran siihen, että olen ottanut voipaketin pöydälle ja kun se on saatu huoneenlämpöiseksi olen vain nakannut paketin takaisin kaappiin (ja luultavasti katsonut pari jaksoa lisää Salaisia Kansioita). Ennen eilistä.
Sain itseä niskasta kiinni ja aikaiseksi nämä pikkuherkut.
En omista leivosvuokia, johon bebet yleensä tehdään, joten käytin tavallisia muffinivuokia. Lopputulos ei näin ollen ole niin kaunis kuin varsinaisilla vuoilla, mutta leivokset saatiin valmiiksi. Näiden teko on todellaki pientä näpertelyä joten aikaa kannattaa varata.
Päädyin kokeilemaan Kinuskikissan isöäidin reseptiä bebeihin. Apu löytyi taas kinuskikissalta niinkuin monesti aiemmin.
Vaniljakiisseliä tehdessä kannattaa olla varovainen kuumennuksen kanssa, ettei seos pääse kiehumaan. Muutoin kiisseli juoksettuu.
Vaikka bebet ei ehtiny naistenpäiväksi niin tulevaa lauantain tyttöjeniltaa odotellessa. Pikkuleivokset sopivat mielestäni täydellisesti myös vappupiknikille.
Muutamia kakkuja vielä viime vuodelta:
Kakku tuli työkaverin pojan rippijuhliin ja täytteenä oli mansikoita, vaniljamoussea ja Dajm -rakeita. Kakku oli sen verran suuri projekti, että tuli pieniä itkunauruhepuleita aamuyön tunteina kakkua tehdessä, mutta lopputulos seisoo tässä.
Tällainen kakku meni pienelle prinsessalle. Vaaleanpunaisia prinsessaunelmia on aina hauska tehdä. Tiara on tehty pikeeristä ja värjätty punaisella elintarvikespraylla. Pursotin pikeeriä tiaran muotoon leivinpaperin päälle ja voi käyttää mielikuvitusta millaisen tiaran haluaa. Itselläni sattui olemaan jokin tiaran kaava Ullan Unelmakakut -kirjasta. Tiara kannattaa tehdä muutamaa päivää aiemmin ja laittaa kuivumaan esimerkiksi lasipullon päälle, jotta tiaraan saadaan pyöreä muoto.
Kaukomaille lähtiessä rantakakku töihin
Viime kesän mansikkakakkuja. Alapuolella Mansikka-Kerma Överi
Mustikkajuustokakku
Jouluksi tehty Brandy-Lakkakakku. Kuuset on tehty jäätelötötteröistä jotka kuorrutettu kuusiksi. Kakun reunoilla olevat rosmariininoksat antoivat kakun makuun todella kivan metsäisen vivahteen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti