Päivää myöhemmin huomasin tuijottavani suunnittelemaani kymmenkohtaista menua.
Menu:
Alkupalat:
-Juusto-Kurpitsa ja Homeinen Avec rapeilla eläimillä
-Kuumat Muumiot
-Marinoidut Silmämunat
-Hyytelöidyt Aivot
-500 Vuotta Vanha Leipä
-Skalpeerattu Päänahka
-Paahdetut Kurpitsansiemenet
Pääruoka:
-Lepakon Siipiliha
-Nahistuneet Myrkkymukulat
Makeat Palat:
-Teurastus
-Kofeiini Kurpitsakakut
-Suloiset Sokerisilmät
Myrkyt:
-Belladonnan Myrkky
-Purppura Yö -booli
Juusto-Kurpitsa (Yummly -sivustolta löytyy nimellä Bacon-Ranch Cheddar Cheeseball)
2 pkt maustamatonta tuorejuustoa
1 pkt Ranch kastikejauheainesta (itse käytin Ranch majoneesia)
2,5 dl raastettua cheddar juustoa
vajaa dl silputtua ruohosipulia
6 pekoniviipaletta
Kelmua sekä kuminauhoja
Pala sellerinvartta lehtineen
vajaa dl silputtua ruohosipulia
6 pekoniviipaletta
Kelmua sekä kuminauhoja
Pala sellerinvartta lehtineen
1. Paahda pekonit uunissa rapeaksi niin että viipaleet voi murentaa sormin paahtamisen jälkeen
2. Sekoita kaikki ainekset yhteen paitsi jätä osa cheddarista koristeluun
3. Levitä reilun kokoinen pala tuorekelmua työtasolle ja ripottele cheddaria kelmun päälle tasaisesti
4. Laita juustomassa keskelle kelmua. Vedä juustokelmupaketti palloksi ja venytä pallon ympärille kuminauhoja muodostamaan kurpitsan "lohkoja"
5. Anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään
6. Avaa kelmu juustokurpitsan ympäriltä ja paita sellerinvarsi keskelle palloa
7. Nauti keksien ja hedelmien kanssa
Suolaiset Halloween Keksit (resepti Leivotaan -lehdestä 1/11 Suolaiset keksit)
2. Sekoita kaikki ainekset yhteen paitsi jätä osa cheddarista koristeluun
3. Levitä reilun kokoinen pala tuorekelmua työtasolle ja ripottele cheddaria kelmun päälle tasaisesti
4. Laita juustomassa keskelle kelmua. Vedä juustokelmupaketti palloksi ja venytä pallon ympärille kuminauhoja muodostamaan kurpitsan "lohkoja"
5. Anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään
6. Avaa kelmu juustokurpitsan ympäriltä ja paita sellerinvarsi keskelle palloa
7. Nauti keksien ja hedelmien kanssa
Suolaiset Halloween Keksit (resepti Leivotaan -lehdestä 1/11 Suolaiset keksit)
400 g vehnäjauhoja
100 g grahamjauhoja
80 g huoneenlämpöistä voita
4 dl piimää
1 tl leivinjauhetta
2 rkl hienonnettuja fenkolinsiemeniä
öljyä
merisuolaa (itse pidän Maldon -suolahiutaleista enemmän)
rosmariinia
1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset lukuunottamatta öljyä, suolahiutaleita ja rosmariinia -monitoimikoneella tasaiseksi massaksi. Käy myös käsin tehden.
2. Kauli massa ohueksi levyksi jauhotetulla alustalla ja ota erilaisilla muoteilla kuvioita. Sivele keksit öljyllä ja ripottele päälle suolahiutaleita sekä rosmariinia
3. Paista keksejä 10-12 min.
100 g grahamjauhoja
80 g huoneenlämpöistä voita
4 dl piimää
1 tl leivinjauhetta
2 rkl hienonnettuja fenkolinsiemeniä
öljyä
merisuolaa (itse pidän Maldon -suolahiutaleista enemmän)
rosmariinia
1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset lukuunottamatta öljyä, suolahiutaleita ja rosmariinia -monitoimikoneella tasaiseksi massaksi. Käy myös käsin tehden.
2. Kauli massa ohueksi levyksi jauhotetulla alustalla ja ota erilaisilla muoteilla kuvioita. Sivele keksit öljyllä ja ripottele päälle suolahiutaleita sekä rosmariinia
3. Paista keksejä 10-12 min.
Kuumat Muumiot (alkuperäinen ohje täällä)
8 jalapenoa
50 g tuorejuustoa
50 g vuohenjuustoa
1 rkl raastettua punasipulia
3 siivua uunissa rapeaksi paahdettua pekonia
suolaa
pippuria
valkosipulijauhetta
Voitaikinaa sulatettuna ja kapeiksi siivuiksi leikattuna
(Syötäviä silmäkoristeita joita löytyy leivontatarvikeliikkeistä)
1.Puolita jalapenot ja poista siemenet
2. Lado puolikkaat uunipellille ja sekoita täytteen muut ainekset kulhossa. Jaa täyte jalapenoihin.
3. Litistä voitaikinasuikaleet litteiksi ja kieritä taikina jalapenon ympärille. Lopputuloksen pitäisi näyttää kutakuinkin muumiomaiselta
4. Paista 200 asteisessa uunissa kunnes muumiot ovat kullanruskeita
5. Lisää muumioille silmät
Marinoituja Silmämunia varten ostin paketillisen pieniä mozzarella palloja ja annoin juuston marinoitua yön yli oliiviöljyn, suolan ja rosmariinin hellässä huomassa. Iirikset ja pupillat saa leikkaamalla ne erivärisistä oliiveista. Painamalla juomapillin oliivin läpi saa kätevästi pyöreitä pupilleja. Lopputulos ei ollut kuitenkaan yhtä autenttinen kuin haaveilin.
Hyytelöidyt Aivot on vakuuttavan kammottava halloween kattauksen tähti. Maku on kirpakka ja raikas. Käytin kokkikonkari Martha Stewartin ohjetta. Aivoja voi nauttia keksien kanssa tai omaan makuuni parhaiten sopii rapeakuorisen leivän päällä. Aivomuotti on must.
Hyytelöidyt Aivot:
Iso pussi suuria katkarapuja
2 pussia pienempiä rapuja
1 rkl liivatejauhetta
1 tl raastettua piparjuurta
suolaa
1 dl sitruunamehua
Punaista elintarvikeväriä
Old Bay -mausteseosta
Cayennepippuria
Tulista cocktailkastiketta tarjoiluun
1. Lado sulatetut ja valutetut ravut aivomuottiin siten, että isot ravut tulevat pohjalle ja sivuille
2. Laita n. 6 dl kylmää vettä lasikulhoon ja ripottele liivajauhe päälle ja anna tekeytyä 5 min.
3. Kaada seos pieneen kattilaan ja keitä seosta keskilämmöllä kunnes liivatejauhe on kokonaan liuennut. Lisää joukkoon piparjuuri, sitruunamehu ja mausteet sekä hieman punaista elintarvikeväriä ja anna jäähtyä hieman.
4. Kaada seos rapujen päälle muottiin ja aseta päälle paino. Anna asettua kylmässä jääkaapissa n. 5 tuntia tai yön yli
5. Kumoa aivot tarjoilualustalle
500 Vuotta Vanha Leipä on maailman helpoin tehdä ja ihanaa Aivojen kanssa. Tarvitset vain esipaistettua patonkia, vettä ja elintarvikevärejä. Värjää leipä pullasudilla homeisen väriseksi ennen paistoa.
Ilmakuivattua kinkkua
Paahdetut Kurpitsansiemenet on helppo tehdä. Käytä hyväksi kurpitsankaiverruksesta jääneet siemenet.
1. Huuhdo siemenet ja irroita niistä hedelmäliha
2. Kuivaa siemenet ja levitä ne uunipellille
3. Lorauta päälle oliiviöljyä ja haluamisasi mausteita ja sekoittele siemeniä siten että ne ovat kauttaaltaan öljyssä.
4. Paahda 180 asteessa n. 10 min
Ei kerrota kelleen, mut se on oikeasti kanaa
Nahistuneet Myrkkymukulat on myös Martha Stewartin resepteistä. Romesco -kastike perunoille oli todella ihana uusi tuttavuus. Kastike on todella hyvänmakuinen ja siinä on myös mukavaa suutuntumaa.
Makeiksi syötäviksi tuli kakkua, juustokakkua sekä pieniä makeita silmämunia. Halloween oli hyvä syy kokeilla Red Velvet -kakkua sen upean tummanpunaisen värin vuoksi. En muista mitä reseptiä käytin kakkuun, mutta netistä löytyy lukemattomia ohjeita kyseiseen kakkuun. Tein uunipellillisen kääretorttutyyliin ja otin piparkakkumuotilla pyörylöitä pohjasta. Asetin kaksi pyörylää päällekkäin ja laktrisimoussea väliin, sivuilla voikreemiä ja päällä soseutettua vadelmaa.
Monesti kakun välissä ja päällä on voikreemiä, mutta itse en ole voikreemin ylin ystävä joten laitoin minikakkujen väliin Kinuskikissan lakritsimoussea. Voikreemin sijasta täytyy tulevaisuudessa kokeilla marenki-voikreemiä, josko se olisi miellyttävämmän makuinen, kuin pelkkä voikreemi.
125 g Kick -patukoita
1,5 dl kuohukermaa
1,25 dl vispikermaa
Pilkotut Kick karkit ja kuohukerma keitetään miedolla lämmöllä, kunnes karkit ovat sulaneet. Kastike kaadetaan kulhoon ja annetaan jäähtyä TÄYSIN kylmäksi, muutoin seos ei vaahtoudu.
Vatkaa lakritsiseos vaahdoksi, samoin vispikerma (eri kulhossa) ja yhdistä vaahdot lopuksi. Vatkaa tarvittaessa jämäkämmäksi vaahdoksi.
Voikreemiin löytyy lukuisia eri ohjeita. Pursota seos leivosten reunoille. Näihin käyttämälläni pursotusmallilla voikreemiä tulee kakkujen reunoille TODELLA reilusti joten sokerihumala ainakin tiedossa näillä leivoksilla.
Juustokakkujen makuna on kahvi, joka sopii mielestäni hyvin syys/Halloween menuun. Resepti yhteishyvän ruokalehtisestä nimellä cappucinojuustokakku. Tein juustokakun yhden vuoan sijasta silikoniseen kurpitsamuffinivuokaan ja ongelmaksi muodostui kakkujen irroittaminen vuoasta. Lopputuloksena ei siis kovinkaan kurpitsanmuotoisia juustokakkuja, mutta jospa keskitytään makuun näissä.
Suloisia Sokerisilmiä puolestaan kokeilin toista kertaa elämässäni ja ilokseni sain todeta, että ne onnistuivat huomattavasti ensimmäistä kertaa paremmin. Silmämunat maistuvat vaniljalta ja ananakselta. Ohje löytyy täältä. Itselläni on silmämuna -muotti, mutta ne voi tehdä tavalliseen suklaakonvehtimuottiin, jossa on pyöreitä koloja.
Juomia oli kolmea eri laatua. Suosikkini oli Belladonnan Myrkky, juomassa on sopivan hapahko maku karpalomehusta johtuen. Juoman tumma väri on myös erittäin kaunis.
Halloween Black Brew/Belladonnan Myrkky
140 ml Malibu rommia
100 ml Bols Blue Curacaoa
100 ml vadelmalikööriä
Vajaa dl grenadiinia
karpalomehua
Kaada ainekset kauniin pulloon ja täytä loppuun karpalomehulla. Sekoita ja nauti cocktail -laseista.
Purppura Yö -booli ei miellyttänyt liian imelällä maulla, mutta jso pitää makeista drinkeistä löytyy tällekin kannattajansa.
Purppura Yö -booli
1 plo kuivaa valkoviiniä
0,2 l sinistä curacao -likööriä
0,5 l spriteä
violettia elintarvikeväriä
Sekoita ainekset boolimaljaan tai hanalliseen juoma-astiaan.
Verikoepulloihin tein Bloody Marya. Koepulloista on kätevä naukata lämmittävä shotti esimerkiksi jonottaessa yökerhoon ;)
Värjättyjä jääkuutioita
BUAHHAAHHHAHAHAHHAHAHHAHHAHAHHAHHAHAHHHAHHAHHAHAHHAHah
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti